Zdrowo i kolorowo

„..Jedz razowce z grubym ziarnem,

Zdrowe jest pieczywo czarne!

Na kanapkę, prócz wędliny,

Połóż listek zieleniny!

I kapusta, i sałata, w witaminy jest bogata!

 

Pierwszy dzień wiosny to bardzo pracowity dzień. Uczniowie klas SP wspólnie spędzili ten poranek przygotowując zdrowe i kolorowe kanapki z produktów, które są bogate w witaminy. Posmarowali pieczywo masłem, posiekali szczypiorek, pokroili rzodkiewkę, pomidory, ogórki, paprykę, jajka na plastry, udekorowali kanapki sałatą i wędliną. Oprócz pożywnych kanapek, na stole zagościły także sandwiche i tosty. Podczas robienia kanapek kształcili odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijali kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę.

Piękny i kolorowo ubrany wiosenny stół szybko znalazł chętnych smakoszy,  ponieważ przygotowane kanapki wyglądały naprawdę apetycznie.

Uczniowie zadanie wykonali doskonale!

Wychowawcy

 

Komentarze są wyłączone.