W tym roku w cyklu integracyjnych warsztatów kulinarnych spotykaliśmy się tematycznie pod hasłami: „Jesień na talerzu może być zdrowa i kolorowa”, „Białe na talerzu- nabiał też może być smaczny”, „Piernikowe szaleństwo”, „Z rybką w roli głównej”, „Raz owoc- raz warzywo, soki, musy, koktajle”.
Nadszedł czas na kolejne, kulinarne wyzwanie. Jak powszechnie wiadomo, najtrudniejsze jest wiosenne przebudzenie z zimowego letargu i najciężej wstaje się rano w poniedziałek, po dwóch dniach wolnego od szkolnych obowiązków. Nasza zgrana ekipa po raz kolejny obala mit. W ten poniedziałek (16.04.2018) w naszej pracowni kucharskiej są radosne nastroje, a sam widok soczystych i smacznych nowalijek obudził niejednego śpiocha. Wszyscy ochoczo zabrali się do pracy. Nasi mali i duzi kucharze odczarowali złą sławę nudnych, codziennych kanapeczek. Na widok dzieła końcowego już nikt, nigdy nie powie, że nie chce kanapek do szkoły. Wiosna zawitała na naszych talerzach. Było smacznie, kolorowo i przede wszystkim zdrowo.
Katarzyna Grabowska
Katarzyna Kaszewska
Ewa Łukaszewska
Katarzyna Pietrzyńska
Sylwia Witomska